ourtree.dk Gå på opdagelse i din slægtshistorie

Information om ourtree.dk

På denne side finder du informationer om ourtree.dk

Indhold
 

Profil

Ourtree.dk er et website udviklet af slægtsforskere og programmører i et tæt samarbejde. Ourtree.dk blev langeret i 2007 og der er siden blevet udviklet mange nye applikationer. I perioden fra 2007 og frem til i dag har Ourtree.dk oplevet en stor brugertilslutning hvilket har betydet at ourtree i dag har over tusinde registrerede brugere og en database som tæller mange tusinde slægtninge fordelt over hele Danmark.
Kreativitet er drivkraften bag sitet, hvilket betyder at der hele tiden tænkes i nye muligheder for videreudvikling der kan lette slægtsforskningen men også hjælpe slægtsforskeren med at præsentere sin forskning på en mere spændende måde.

Strategi

Visionen om at blive den største slægtsdatabase i Danmark nåede Ourtree.dk i 2012. Visionen fremadrettet er at forblive den største slægtsdatabase i Danmark. For at opretholde denne position forventer Ourtree.dk at fordoble antallet af nye personer i databasen hvert år. Dette mål skal hovedsageligt opnås gennem...
 • Kundepleje: Da brugerne på ourtree.dk er en forudsætning for at web-sitet kan forblive en succes, er det vigtigt at der lyttes til brugernes ønsker. Af samme grund, er der udviklet et forum på ourtree.dk, hvor brugerne kan komme med forslag til videreudvikling af systemet.
 • Sikkerhed: Ourtree.dk stiller høje kvalitetskrav til systemet. Da slægtsforskere bruger meget tid på deres forskning, tillægges deres data en høj værdi. Det forventes derfor at sikkerheden på ourtree.dk er 100 procent i orden. Læs mere om datasikkerhed.
 • Kreativitet: For at pleje brugernes ønsker og behov, er det vigtigt at der hele tiden udvikles nye applikationer, og at disse udvikles i samarbejde med brugerne på ourtree.dk, ud fra deres ønsker og behov. Derfor opfordres der løbende til, at brugerne kommer med ideer, på ourtree's forum. Videre vil vi ligge vores ideer ud på forummet så brugerne kan give feedback.
 • Konkurrence: For at opnå de bedste betingelser for slægtsforskere, mener vi, at det er vigtigt, at der er et stort udbud af applikationer. Derfor vil vi gerne samarbejde med andre, som også laver systemer til slægtsforskning, da det er vores overbevisning, at samarbejde og deling af viden, er nøglen til succes. Af samme grund tillader ourtree at brugerne selv kan downloade en kopi af deres data i gedCom format og anvende på en konkurerende platform.

Koncept

Misionen for Ourtree.sk er at gøre det nemmere for slægtsforskere at dele deres forskning med andre slægtsforskere og der igennem effektivisere forskningen.
Ourtree.dk adskiller sig fra andet slægtsforskningssoftware ved at...
 • Systemet er web-baseret og kan dermed benytte direkte via browseren (f.eks. Internet Explorer, Chrome, Firefox, Safari, etc), hvilket giver brugeren frihed til at arbejde på sin slægtsforskning alle steder hvor der er en internet forbindelse. Foruden dette skal der ikke installeres og vedligeholdes software på egen computer.
 • Din forskning er tilgængelig for hele verden, samtidig med at du har adgang til andre brugeres forskning.
 • Alle personer registreres som enkelt personer, og knyttes efterfølgende nemt og enkelt sammen. I forbindelse med, at personer knyttes sammen, genererer systemet selv både efterslægt og anetavle, dette sker automatisk.
 • Ourtree.dk giver mulighed for at brugere kan flette deres data sammen. Ved brug af alias-funktionen er det muligt for en bruger at flette sit slægtstræ sammen med andre brugers slægtstræer. Ved at flette sit slægtstræ sammen med en anden brugers slægtstræer, får man den anden brugers slægtstræ ind i sit eget. Samtidig sikre systemet at ingen slægtninge kan optræde to gange i samme slægtstræ. Foruden det slægtstræ man har flettet sit slægtstræ sammen med, får man også de slægtstræer, som den anden brugeren har flettet sit slægtstræ sammen med osv. Ud over at få hele brugerens slægtstræ, får du også løbende hans rettelser og tilføjelser til træet. Systemet undersøger selv, om du har personer i dit slægtstræ, som du deler med andre brugere, og giver hjælp til at flette slægtstræerne sammen, hvis det ønskes.
 • Alle services på ourtree.dk er gratis at anvende.

Guide

Sådan kommer du i gang med at oprette et slægtstræ på ourtree.dk. Dette er en kort guide, som vil give dig en hurtig introduktion til systemet. Guiden kan downloades i pdf format, for at kunne læse eller printe pdf-dokumenter, skal du have installeret Adobe Reader. Den er gratis, og kan hentes her. Download Adobe Reader

Betingelser

Ourtree.dk stiller sine tjenester til rådighed for brugerne under følgende betingelser
 • For at benytte ourtree.dk, accepterer brugeren at give sande, korrekte, aktuelle og fuldstændige oplysninger om sig selv, således som det kræves på sidens registreringsformular og vedligeholde og straks opdatere Registreringsoplysningerne, således at de altid er sande, aktuelle og fuldstændige.
 • Registreringsoplysninger og visse andre oplysninger om brugeren er underlagt ourtree's politik angående brugerdata.
 • Brugeren anerkender, at oplysninger, data, tekst, budskaber alene er den persons ansvar, som det pågældende indhold stammer fra. Dette indebærer, at brugeren, og ikke ourtree.dk, alene er ansvarlig for alt indhold, som brugeren offentliggør via tjenesten. Ourtree kontrollerer ikke indhold, som offentliggøres gennem tjenesten og kan derfor ikke garantere indholdets korrekthed, fuldstændighed eller kvalitet.

Data sikkerhed

Ourtree.dk vægter brugerens sikkerhed for at data ikke går tabt meget højt. Af samme grund er Ourtree's database placeret på højtydende servere i en døgnbemandet serverpark hvor der foretages daglig fjernbackup. Foruden denne sikkerhed gemmes data på spejlede diske, hvilket betyder at der hele tiden ligger flere kopier af brugeres data på serveren. Udover ovennævnte sikkerhed, foretager Ourtree selv jævnligt backup af databasen, som gemmes på en lokal disk, der er placeret i en anden landsdel.

Data og indhold

Du ejer alt det indhold og alle de oplysninger, du opretter på ourtree, og du kan bestemme, hvordan det skal deles gennem indstillinger for visning på de enkelte personer. Når du offentliggører data på Ourtree er dette offentlig tilgængelig og du giver hermed tilladelse til at andre kan bruge og videreformidle dine data.
Specielt for upload af GedCom filer: For at personer kan oprettes i Ourtree's database skal efternavn, køn og fødselsår være angivet på alle personer. Dette hænger sammen med at ourtree benyttes af mange brugere og det er derfor vigtigt at data i ourtree er fyldelstgørende. Især fødselsdagen og køn er vigtig da disse data forhindre at der opstår cycler i træet, og sikre at børn ikke kan have flere forældre af samme køn. I tilfælde hvor GedCom-filer indeholder personer hvor fødselsdato, navn eller køn mangler, forbeholder Ourtree sig retten til at tilføje disse data basseret på et skøn, ud fra på den ene side data fra (børn, børnebørn, ..., etc) og på den anden side data fra (forældre, bedsteforældre, ..., tiptip-oldeforældre, etc) samt ægtefæller. Personer hvor Ourtree har tilføjet fødselsdato, køn eller efternavn markeres som "privat" hvilket indebære at disse data ikke vises til øvrige brugere på Ourtree. Ud over markering af privat data, markeres personen også som "personer der skal følges op på" hvilket gør det muligt for dig, hurtigt at fremsøge disse personer og tilføje oplysningerne på et senere tidspunkt.


Bruger data

Ourtree.dk har en streng politik, når det drejer sig om at sikre brugerens oplysninger, som navn, e-mail, adresse mv. Alle bruger-oplysninger som er opgivet i forbindelse med oprettelse anses for personlige, og vil blive behandlet sådanne.


Priser

Da ourtree.dk opfatter brugerne som den vigtigste parameter til at forblive den største slægtsdatabase i Danmark, er en bruger-profil på ourtree.dk gratis. Der kræves ingen binding og brugerne kan frit benytte alle ourtree's funktionaliteter så meget de vil. Selv om en bruger ikke har været aktiv (logged ind) på ourtree.dk i en periode, gemmes brugerens data stadigvæk og det er brugerens eget ansvar at slette sine data hvis brugeren ikke ønsker at benytte Ourtree.dk længere.


Kontakt ourtree.dk

Du er altid velkommen til at kontakte ourtree.dk, hvis du har spørgsmål eller kommentarer til systemet. Din forespørgsel vil blive behandlet inden 24 timer. Skulle du ikke få svar på din henvendelse, beder vi dig forsøge igen.
Samling af nyttige web-sider til slægtsforskning