ourtree.dk Gå på opdagelse i din slægtshistorie

Hans Adolf Emil Lüchow

24 Jul 1881
Klaus

Alias

 

1881

24 Jul

Født

Hannover, Lower Saxony, Tyskland

Hans Lüchows mor fik ham til at emigrere til Amerika, da Ellen ventede Ella. Det kostede 500,-kr. Sådan lyder familiekrøniken.
Hans Lüchow fik dansk udvandringstilladelse i november 1902 iflg.dda.dk. Han skulle over og arbejde i onkel August' (faderens bror) restaurant "LUCHOW'S" i New York. Han rejste fra Danmark i 1903 og forlod gravide Ellen Margrethe. Han fik amerikansk indfødsret (statsborgerskab) i 1909.

I 1922 vendte han hjem til Danmark. Han boede på Hotel D'Angleterre. Han hentede 'familien' i Knud Lavardsgade (Nr.6 Kbhvn V) i en hvid limousine.
De hentede Svend Åge i Valby (frisørsalonen: 'Figaro' på Valby Tingsted) og kørte derefter til Nyborggade (Nr.24 Kbhvn Ø)
Han sagde til Svend Åge: "Vi venter her, medens De går op og skifter tøj". Svend Åge havde kun det samme jakkesæt, men han skyndte sig op, og dampede det over gassen, for at friske det op.
De kørte ud ad Strandvejen til "Strandlyst". Det var sådan et sted, hvor der stod en tjener bag hvert bord. Der var skylleskåle på bordet. De var ikke klar over, hvad de skulle bruges til.
Hans Lüchow var en fin mand. Han så, at familien blev utilpasse ved situationen og han vinkede tjenerne væk.
Han spurgte så, om Ellen og Ella (og Svend Åge velsagtens) ville følge med ham tilbage til Amerika, men Ellen sagde 'nej tak'. Hun var blevet glad for en sømand, der hed Carl. Ham giftede hun sig senere med og fik datteren Grethe.

Kilde: Mettemei Heide Lüchow (Rasmussen)

1904

Partnerskab

Ellen Margrethe Nielsen
København, Sjælland

1933

26 Apr

Død

Kilde: https://www.geni.com/people/Hans-Adolf-Emil-L%C3%BCchow/5135193871250073047